Over

Sociëté du Carnavallé

Ieder jaar presenteert de Sociéte du Carnavallé zichzelf op de carnavalszondag in het mooie Döllekesgat met een unieke act. Nadat een clubje rugbyende carnavalsvierders zich al 4 jaar in het dorp hadden laten zien en voelen, als achtereenvolgens ‘de Houtwal’, ‘Het Oisterwijkse matras’, ‘De Dansmariekes’ (SOK aanmoedigingsprijs 2000) en tenslotte in 2001 als winnaar grote loopgroepen met het Penny de Jager showballet en Het Zwanenmeer, werd het in november dat jaar hoog tijd om het talent te bundelen in een heuse Sociëté du Carnavallé, hetgeen geschiedde.

Wat volgde was ‘Het Bronstige Gospelkoor’, ‘De Soepele Sambasensatie’, ‘Het Overweldigende Waterballet’, ‘De (te) Grootse Skipiste’, en ‘De Wulpse Skate-chicks’, waarna we in 2007 in stijl een glitterfuif met gepaste tierlantijntjes vierde naast de opstoet. Om vervolgens de jaren daarna weer ín de optocht te schitteren als: ‘De Roekeloze Russen’, ‘Anky’s Dressuurkudde’, ‘De Bibberende Blinkende Buikdanseressen’, ‘De Volendamse Shanti-Zeebonken’, ‘Ordin-Airlines’, met afsluitend een kleurrijke Indi-color-Party langs de optocht in 2013. De laatste 5 jaar namen ze weer deel aan de optocht als ‘De Wildwest Linedancers’, ‘De NSFC Golden Sjouwers’, ‘Het Bingoballen Prijzencircus’, ‘De Chaos van los Torros Dollos’, en als ‘Hans Klokklonen’.

Zoals altijd blijft de act voor het komend carnaval een groot geheim. Wederom geen gestolen act, maar wel weer een uiterst unieke act die de Döllekesgatse harten en show zal stelen. Komt dat zien, horen, voelen, proeven, en ruiken!